Så fungerar virtuella lopp i RaceONE

Vad är ett virtuellt lopp?

Ett virtuellt lopp är precis som vilket annat lopp som helst. Men ändå inte. Vi lever i en tid då vi har blivit tvungna att göra saker lite annorlunda mot hur vi brukar. Ur en situation där omständigheterna hindrar oss från att arrangera och delta i vanliga traditionella lopp, föddes idén om virtuella lopp. På så sätt kan du fortfarande uppleva känslan av att ladda upp inför din kommande prestation, känna adrenalinet som rusar så fort tidtagningen startar, och slutligen njuta av den euforiska känslan av att korsa mållinjen och se hur det gick för dig och kanske dem du tävlat emot. Allt du behöver är en smartphone!

Genomför ett virtuellt lopp på tre olika sätt:

Spring/Delta var du önskar, när du önskar.

Detta har blivit den absolut vanligaste formen av virtuella lopp i vår då rekommendationen har varit att resa minst möjligt. Du anmäler dig till ett lopp med en specifik längd, exempel 5km, 10km, 21km eller 42km. Du väljer en dag och tid som passar dig i en av arrangören definierad tidsperiod och deltar på en egenvald runda som motsvarar längden på loppet.

Delta var du önskar, på en specifik tidpunkt.

Till skillnad från upplägget ovan väljer arrangören en specifik tidpunkt för starten, exempel lördag klockan 10:00 svensk tid. Det blir då en masstart för alla anmälda deltagare oavsett vart i världen du befinner dig, och det går att följa alla deltagarna live. Först att passera den angivna sträckan vinner oavsett vart du deltar.

Delta på en förutbestämd sträcka, på valfri tidpunkt.

Här används en av arrangören fördefinierad sträcka med hjälp av en .gpx fil, som alla deltagare skall genomföra. Med detta alternativ så tar alla deltagarna sig samma sträcka men deltagaren kan själv välja en tidpunkt som passar innanför ramen för loppet.

Oavsett hur loppet blir arrangerat, tävlar du mot andra precis som vanligt, men skillnaden är att du inte är på samma plats samtidigt och på så sätt kan folksamlingar undvikas.

Deltagarupplevelsen i fokus

När du startar loppet i appen så hör du ett startskott, sen är det du mot klockan. Samtidigt som du springer, oavsett typ av lopp får du push-notiser på telefonen om hur snabbt du springer samt hur du ligger till resultatmässigt jämfört med andra löpare. Familj och vänner som inte är på plats kan följa dig och heja på dig under loppet, se dina kilometertider och vart du befinner dig med hjälp av vår live-tracking.

Efter avslutat lopp kan du enkelt dela med dig av ditt lopp, berätta hur det gick samt dela en bild från loppet för den som önskar det. Samtidigt som arrangören har en färdig resultatlista utan något extra administrativt arbete. Hur gick ditt lopp jämfört med konkurenterna?

Nu kan du enkelt arrangera ditt eget lopp!

Oavsett om du önskar att arrangera ett lopp för din klubb, ditt företag eller bjuda in till ettt publikt lopp för alla som eventuelt är intresserade så har RaceONE lösningen för dig. Med stor erfarenhet och över 300 genomförda lopp med över 30 000 deltagare under de senaste 6 månaderna så hoppas vi på RaceONE att vara den självklara partnern för ditt nästa lopp.

Genom ett effektivt administrationsverktyg kan du sätta upp ditt eget lopp, administrera detta själv och bjuda in alla dina vänner till ditt lopp. Betalning sker per deltagare vilket betyder att du aldrig betalar för mer än du behöver.

Nu kan du gå från idé till färdigt publicerat lopp på mindre än 5 minuter.


Bli arrangör!

Delta i virtuella lopp - steg för steg

Vanliga frågor om virtuella lopp

Hitta din nästa utmaning!


Saknar du någon information?

Hör av dig till oss

Behöver du fortfarande hjälp? Kontakta oss Kontakta oss