Quiz - vanliga frågor

For English version, click here!

---

Hur går det till?

Börja med att registrera dig som deltagare på quizet genom att på loppets sida i appen klicka DELTA I LOPPET. När du sedan är redo att köra startar du loppet genom att klicka på TILL START, se över inställningarna och trycker sedan STARTA LOPPET.

Du har nu 30 minuters aktivitet framför dig, och du kommer med jämna mellanrum få totalt 10 frågor. Dessa kommer i vissa fall att läsas upp för dig, men du kan även själv läsa dem i appen. Välj svarsalternativ innan tiden tar slut!

För en ingående steg-för-steg-instruktion som tar dig från installation av appen och kontoskapande till utförande och målgång rekommenderar vi denna artikel:
https://raceone-sv.helpscoutdocs.com/article/466-quiz-steg-for-steg

---

Jag får inga frågor!

För att frågorna ska skickas ut till dig behöver du vara i rörelse, så det är ingen idé att stå still. Sedan spelar det ingen roll vilken typ av aktivitet du utför - gå, spring, cykla, bara du tar dig framåt.
Du måste även använda dig av appen under din aktivitet. Om du registrerar ett resultat manuellt kommer du inte få några frågor.

---

Jag får frågorna som notiser, men de läses inte upp

Vänligen observera!
Alla frågor läses inte upp automatiskt utan detta är något som kräver att frågorna är inlagda på ett särskilt sätt och detta kan skilja sig från lopp till lopp. Om frågan inte SKA läsas upp kommer rösten enbart informera dig om att du har fått en quiz-fråga och att öppna appen.

Börja med att prova starta om appen - dubbelkolla i din telefon om appen kanske behöver uppdateras. Om detta inte hjälper provar du även att starta om din telefon - detta är något som dom allra flesta inte gör särskilt ofta, men det brukar lösa många problem inom telefonen och installerade appar.

---

Rösten läser upp frågorna väldigt dåligt

Det kan finnas andra röster som du bättre tycker om. Ex iPhone har förbättrade röstvarianter som går att ladda ned och installera. Alla har dock sina för- och nackdelar och någon helt perfekt digital uppläsningsröst är svår att hitta.

iPhone:
https://support.apple.com/sv-se/guide/iphone/iphfa3d32c50/ios#iph062de4807

Android:
https://support.google.com/accessibility/android/answer/6006983?hl=sv

---

Har du andra bekymmer?

Kika gärna på vår sida med vanliga frågor och svar!
https://raceone-sv.helpscoutdocs.com

Behöver du fortfarande hjälp? Kontakta oss Kontakta oss